Доктори:

Брига/однос према пацијенту

Многа испитивања задовољства болесника са здравст­веним особљем показују да се већина њихових замерки односи на незадовољавајућу комуникацију са здравственим радницима. Комуникација је препозната као главни узрок проблема у здравству на основу многих проведених студија.

Однос особља према пацијенту врло је важан у свим фазама медицинског рада. Сарадња пацијента са здравственим особљем се своди на придржавање лекарских упута, тј. пристајање болесника на одређени режим лечења, било да се ради о узимању љекова, мењању неких навика, редовном доласку на прегле­де и терапију или промени животног стила. На основу истраживања, предлаже се да се болесника престане гледати као пасивног и послушног, већ да се у интеракцију угради и његов став, па да се тада та интеракција сматра заједничким напором у постизању циљева лечења. Пацијентовим учешћем у лечењу постиже се ко­мплетна комуникација између здравственог радника и болесника, реалнија очекивања болесника, доношење квалитетнијих медицинских одлука, те боље слеђење лекарових упута. На тај начин мењају се и неке свакодневне навике и болесник добија осећај да се може носити са својом болешћу, чиме се смањују негативне емоције које често прате здравствене поремећаје.

Прелепо

Пумпа живота! Никад не стаје, понекад убрза или прескочи, заболи или се примири, али не престаје да испуњава своје обавезе. Срце пумпа крв до скоро свих 75 трилиона ћелија у организму. Једино рожњача у оку не добијају доток крви. Сваки дан, срце ствара довољно енергије да се вози камион 32 километра. Током живота, то је еквивалентно путу на месец и назад.

Одговорност

Будите одговорни према себи и преузмите контролу над својим здрављем. Усвојите здрав начин живота, престаните да пушите, здраво се храните, будите физички активни. Свакодневно конзумирање намирница богатих антиоксидансима може да осигура одржавање нормалне циркулације крви и нивоа крвног притиска, као и да спречи оксидацију масних материја у крвотоку, а тиме и формирање тромба.

Достигнућа

Својим резултатима и постигнућима, Институт за КВБВ сврстао се у ред водећих светских институција. Праћење напретка и развоја медицинске мисли, континуирани рад на усавршавању сваког појединца запосленог у овој установи, као и рад на едукацији генерација које долазе, постали су право и обавеза медицинских радника наше куће.

Локација нашег института:

 Пут доктора Голдмана 4,
   21204 Сремска Каменица, Војводина, Србија

 +381 21 48 05 769
    +381 21 66 22 881 

 Call centar:
    021/48 05 880
    021/66 24 122

 info@ikvbv.ns.ac.rs

IKVBV

ГЛАВНА ОДЕЉЕЊА НА ИНСТИТУТУ

Кардиохирургија

Кардиологија