Наука и настава

Научна и стручна делатност на Клиници је веома развијена. Више научних порјеката и радова, велики број доктората, магистеријума и стручних радова остварени су на Клиници за кардиоваскуларну хирургију. До краја 2006. године лекари и медицинске сестре/техничари презентовали су укупно 1241 рад на бројним научним и стручним скуповима и то: 220 на светским, 543 на европским и 470 на домаћим.

Клиника за кардиоваскуларну хирургију Института за кардиоваскуларне болести Војводине је наставна база у оквиру Катедре за хирургију Медицинског факултета у Новом Саду. На клиници се спроводи теоретска и практична настава студентима ИВ и В године Опште медицине и Стоматологије, као и студентима здравствене неге из области опште хирургије и кардиохирургије. Клика је такође укључена у теоретску наставу и практичне вежбе студентима ИВ и В године на енглеском језику. Осим тога на Клиници се редовно одвија последипломска настава као иедукација специјализаната из опште и грудне хирургије.

Прелепо

Пумпа живота! Никад не стаје, понекад убрза или прескочи, заболи или се примири, али не престаје да испуњава своје обавезе. Срце пумпа крв до скоро свих 75 трилиона ћелија у организму. Једино рожњача у оку не добијају доток крви. Сваки дан, срце ствара довољно енергије да се вози камион 32 километра. Током живота, то је еквивалентно путу на месец и назад.

Одговорност

Будите одговорни према себи и преузмите контролу над својим здрављем. Усвојите здрав начин живота, престаните да пушите, здраво се храните, будите физички активни. Свакодневно конзумирање намирница богатих антиоксидансима може да осигура одржавање нормалне циркулације крви и нивоа крвног притиска, као и да спречи оксидацију масних материја у крвотоку, а тиме и формирање тромба.

Достигнућа

Својим резултатима и постигнућима, Институт за КВБВ сврстао се у ред водећих светских институција. Праћење напретка и развоја медицинске мисли, континуирани рад на усавршавању сваког појединца запосленог у овој установи, као и рад на едукацији генерација које долазе, постали су право и обавеза медицинских радника наше куће.

Локација нашег института:

 Пут доктора Голдмана 4,
   21204 Сремска Каменица, Војводина, Србија

Институт за кардиоваскуларне болести Војводине
Секретаријат директора:

 +381 21 48 05 700, 48 05 755
   
ФАКС: +381 21 66 22 881 

 Call centar:
    +381 21 48 05 100

 ikvbv@ikvbv.ns.ac.rs

IKVBV