Услуге кардиохирургије

На Клиници за кардиохирургију болесницима се пружају здравствене услуге: операције на отвореном срцу - коронарна хирургија, валвуларна хирургија, хирургија стечених и урођених срчаних мана, комбинована хирургија и хирургија аорте, тумори срца и каротидна хирургија.

Примењују се савремене технолошке процедуре хирургије на куцајућем срцу, замена срчаних залистака био-протезама и најновијом генерацијом „стентлесс“ протеза. Развили смо каротидну хирургију, рутински примењујемо симултане и комбиноване кардиоваскуларне операције и уводимо хирургију поремећаја срчаног ритма. Успешно радимо и тоталну артеријску реваскуларизацију коронарних крвних судова у лечењу оклузивне коронарне болести срца.

Повећан је број реоперација у укупном броју операција, тако да се реоперативни захвати редовно изводе и по други, трећи па и четврти пут. У последње две године значајан је и пораст хитних операција услед разних типова дисекције грудне аорте.

Важан допринос напретку у третману болесника након операција на отвореном срцу дала је и савремена интензивна јединица Института за КВБ Војводине, са модерном опремом за подршку и праћење свих виталних параметара болесника.

Структура кардиохируршких интервенција у односу на ранији период мења се, па је све већи број сложених и тешких оперативних захвата, с обзиром на нагли развој интервентне кардиологије, која је добрим делом преузела решавање коронарне болести, захваљујући напретку такозваних коронарних стентова.

Да ли ће се болесник са коронарним обољењем лечити лековима, стентовима или оперативним путем, свакодневно конзилијарно одлучују кардиолози и кардиохирурзи. Циљ је проналажење најбољег могућег решења за конкретног болесника.

Прелепо

Пумпа живота! Никад не стаје, понекад убрза или прескочи, заболи или се примири, али не престаје да испуњава своје обавезе. Срце пумпа крв до скоро свих 75 трилиона ћелија у организму. Једино рожњача у оку не добијају доток крви. Сваки дан, срце ствара довољно енергије да се вози камион 32 километра. Током живота, то је еквивалентно путу на месец и назад.

Одговорност

Будите одговорни према себи и преузмите контролу над својим здрављем. Усвојите здрав начин живота, престаните да пушите, здраво се храните, будите физички активни. Свакодневно конзумирање намирница богатих антиоксидансима може да осигура одржавање нормалне циркулације крви и нивоа крвног притиска, као и да спречи оксидацију масних материја у крвотоку, а тиме и формирање тромба.

Достигнућа

Својим резултатима и постигнућима, Институт за КВБВ сврстао се у ред водећих светских институција. Праћење напретка и развоја медицинске мисли, континуирани рад на усавршавању сваког појединца запосленог у овој установи, као и рад на едукацији генерација које долазе, постали су право и обавеза медицинских радника наше куће.

Локација нашег института:

 Пут доктора Голдмана 4,
   21204 Сремска Каменица, Војводина, Србија

 +381 21 48 05 769
    +381 21 66 22 881 

 Call centar:
    021/48 05 880
    021/66 24 122

 ikvbv@ikvbv.ns.ac.rs

IKVBV