Centralna svečanost povodom 40 godina IKVBV

Centralna svečanost povodom 40 godina od osnivanja Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u sremskoj Kamenici, održana je 15. novembra 2017. godine u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, uz prisustvo brojnih zaposlenih, kao i gostiju iz zemlje i inostranstva, predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Zorana Gojkovića, predsednika Skupština AP Vojvodine Ištvana Pastora, gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Opširnije...


Koncert u ritmu srca

Svečani koncert za pacijente, koji se tradicionalno održava svake godine a povodom dana Instituta, održan je 17. novembra u 11 časova u holu na 3. spratu IKVBV.

Opširnije...

KME - Izazovi u dijagnostici i lečenju

Povodom obeležavanja 40 godina od osnivanja Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, 16. novembra je u prepunoj sali na 5. spratu održan seminar pod nazivom: EPIDEMIJA KARDIOVASKULARNIH BOLESTI: IZAZOVI U DIJAGNOSTICI I LEČENJU - JUČE, DANAS, SUTRA

Opširnije...

Predavanje prof. dr Scipione Carerj

U sredu, 15.11.2017. godine, u okviru proslave 40 godina Instituta, predavanje je održao profesor iz Italije.

Opširnije...

PRIZNANJA ZA 40 GODINA INSTITUTA ZA KVB

Na svečanosti povodom 40. godina postojanja Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, dodeljene su plakete i zahvalnice u sledećim kategorijama:

Opširnije...

Kviz za mlade lekare -Tačno u podne

Povodom proslave 40 godina IKVBV, u velikoj sali na 5. spratu Instituta, održan je kviz za mlade lekare iz oblasti medicine, kao i opšte kulture. Pobedničkom timu u finalu, Institut za KVBV je obezbedio plaćanje za učešće na kardiološko / kardiohirurškom kongresu u 2018. godini po izboru pobednika.

Opširnije...

40 godina Instituta za KVB Vojvodine

Ove godine, Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine obeležio je 40 godina svog postojanja.

Opširnije...

KRIOABLACIJA – LEČENJE ZAMRZAVANJEM

U angiografskoj sali Kamenice 2, 9. I 10. oktobra održana je treća međunarodna elektrofiziološka radionica. Tim odeljenja interventne elektrofiziologije Klinike za kardiologiju IKVBV izveo je 4 procedure ablacije apsolutne aritmije najsavremenijom tehnikom – izolacijom plućnih vena kriobalon kateterom. Krioablacija je u IKVBV prvi put uvedena avgusta 2017.

Opširnije...

Druga redovna poseta AZUS-a

Druga redovna poseta AZUS-a IKVBV

U Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine obavljena je druga redovna poseta Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije (AZUS).

Opširnije...

Edukacija lekara iz oblasti ehokardiografije

PROGRAM JEDNOMESEČNE EDUKACIJE LEKARA IZ OBLASTI EHOKARDIOGRAFIJE

Ehokardiografija je jedna od najbitnijih dijagnostičkih metoda u kardiologiji. Da bi se koristili eho uređaji, potrebna je edukacija lekara, koji će postavljati dijagnozu, pratiti terapiju, odlučivati u selekciji pacijenata pogodnih za pojedine interventne i hirurške procedure. Danas, ehokardiografijom izmereni parametri imaju i dijagnostičku i prognostičku vrednost, te je bitno i njihovo tumačenje.
Ehokardiografija ima široko polje indikacija.

Opširnije...

Od srčane slabosti do zdravog srca

Nedavno je u najprestižnijem svetskom časopisu u domenu kardiovaskularne medicine, Journal of American College of Cardiology (JACC), objavljen rad koji je pokazao da je kod gotovo 40% bolesnika sa teškom srčanom slabosti kod kojih je inicijalno implantiran VAD (mehanička pumpa koja menja funkciju srčane komore), a koji je kasnije eksplantiran, došlo do potpunog oporavka srčanog mišića http://www.onlinejacc.org/content/69/15/1924

Opširnije...